Probleemloos retourneren

We doen elke dag onze uiterste best om bestellingen zo goed, snel en duurzaam mogelijk te leveren. Helaas gaat dat soms mis. Heb je een defect of verkeerd product ontvangen? Of ben je niet tevreden met je aankoop? Wij lossen dit graag voor je op! Hieronder vind je informatie en voorwaarden over Ruilen & Retourneren.

Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag verder om een passende oplossing te vinden.

Ruilen / retourneren

1. Zichttermijn voor ruilen/retourneren
Retourneren (herroepen) kan binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling. Wij zullen je aanmelding accepteren of een aangepast aanbod doen. Wanneer we overeenkomen dat de producten retour gestuurd mogen worden, dienen wij deze vervolgens binnen 14 dagen te ontvangen. Retouren buiten de 14 dagen kunnen geen aanspraak meer maken op “geld terug”, maar nog wel op garantie.

2. Retourneren van een bestelling
Om je retourzending correct en zo snel mogelijk te kunnen verwerken, verzoeken wij je om met ons contact op te nemen. Nadat je contact hebt opgenomen met onze klantenservice ontvang je doorgaans binnen één werkdag een e-mail met hierin retourinstructies of een andere oplossing.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Wanneer je een product retourneert dien je eventuele wachtwoorden te verwijderen. Wij kunnen geen retourzendingen accepteren waar wachtwoorden op staan, daar deze niet in dezelfde staat zijn geretourneerd, als waarin wij ze verzonden hebben. In enkele gevallen zouden wij bereid kunnen zijn de retourzending toch te accepteren, maar dit zullen wij per situatie beoordelen en communiceren.

3. Niet-retourneerbare producten
Producten waarvan de garantie is komen te vervallen kunnen niet worden geretourneerd. De garantie vervalt als er sprake is van (één van) de volgende gevallen:

*De garantiezegel is verbroken/beschadigd. Hiermee bedoelen we garantiezegels op kostbare producten aangebracht door de fabrikant waarmee vastgesteld kan worden of het product niet oneigenlijk is gebruikt.
*Er is aan de console gesleuteld
*Er is illegale software op de spelcomputer gezet
*De spelcomputer is omgebouwd
*Het defect is ontstaan na onjuist gebruikt of door val- en/of waterschade.

4. Verwerking van retourzendingen
Wij streven ernaar om retourzendingen binnen 1 tot 4 werkdagen te behandelen. Zodra wij jouw retourzending hebben behandeld, ontvang je hiervan bericht. Na het afronden van de verwerking van jouw retourzending, kun je het betaalde bedrag doorgaans binnen 1 tot 2 werkdagen weer op jouw rekening verwachten.

Beschadigingen of defecten

5. Defecte games
Heb je al geprobeerd om de disc schoon te maken? Dat kan heel gemakkelijk met een licht vochtige doek. Wanneer het vocht geheel is weggetrokken, kun je proberen om de disc opnieuw in de console te doen. Lukt het niet om het probleem op deze manier op te lossen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

6. Defecte console, controllers of accessoires
Problemen met hardware kunnen ontstaan door foutieve synchronisatie, defecte kabeltjes en/of verkeerd aansluiten. Lukt het niet om zelfstandig het probleem op te lossen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij proberen het probleem zo snel mogelijk en zonder retourzending op te lossen. Mocht het nodig zijn, dan vragen wij je de defecte producten te retourneren volgens onze retourinstructies.

Incompleet of onjuist pakket ontvangen

7. Het ontvangen pakket komt niet overeen met je bestelling
Neem binnen 14 dagen na ontvangst contact op met onze klantenservice. Vermeld je ordernummer en geef aan welke producten je hebt ontvangen. Deze foutjes kunnen wij beter en sneller verhelpen per mail, dan wanneer je telefonisch contact opneemt. Wanneer je een mail stuurt ontvangen wij ook graag gelijk een foto van hetgeen je ontvangen hebt inclusief de verpakking waarin je het hebt ontvangen. Hierdoor geef je ons de tijd om uit kunnen zoeken wat er mis is gegaan. Onze klantenservice zal na ontvangst van je mail stap voor stap helpen om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk de juiste bestelling in huis hebt.

Retourkosten

8. Risico en kosten retourneren

Het risico en de kosten voor retourneren zijn in eerste instantie voor jou, wij hebben geen kosteloos antwoordnummer. Zorg er voor dat je de producten goed beschermd tijdens de zending.

Een eventuele vergoeding voor het retourneren zijn afhankelijk van het product, je betaalmethode en de reden van retourneren. Je kunt hier meer informatie over vinden bij het kopje ‘vergoeding van retourkosten’.

9. Retourneren binnen de zichttermijn
Binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling kun je gebruik maken van je herroepingsrecht. Hiervoor kun je contact opnemen met onze klantenservice. Per mail sturen we je de juiste retourinstructies. De retourkosten die je hiervoor maakt, zijn voor eigen rekening. Wil je een product retourneren omdat deze defect is? Dan vergoeden wij uiteraard de retourkosten, zodat je wel met een gerust hart onze producten kunt proberen!

Je krijgt het betaalde bedrag van je bestelling teruggestort wanneer deze bij ons is verwerkt. Doorgaans staat dit binnen 1 à 2 werkdagen op je rekening.

10. Retourneren onjuist of beschadigd/defect product
Tijdens het verwerken van deze retourzendingen beoordelen wij of het product onjuist verstuurd blijkt te zijn en/of beschadigd blijkt te zijn.

Wanneer het product defect blijkt te zijn (en kies je voor een vervangend product) of wanneer wij constateren dat er een foutje in je bestelling is gemaakt vergoeden wij de minimale retourkosten die je maakt om het product naar ons toe te verzenden. Wij brengen binnen de garantietermijn geen kosten in rekening om een vervangend product te leveren.

Wanneer het product niet defect blijkt te zijn kunnen wij de verzendkosten om het product opnieuw naar je toe te sturen in rekening brengen.

11. Vergoeding van de retourkosten
Hebben wij iets fout of defect geleverd en kies je voor een vervangend product? In dat geval vergoeden wij natuurlijk de gemaakte retourkosten. In de meeste gevallen ontvang je hiervoor een PostNL retourlabel waarmee je jouw pakket gratis kunt opsturen.

Wanneer je ervoor kiest om het betaalde bedrag retour te ontvangen en daarmee gebruik te maken van je zichttermijn is het niet mogelijk om de gemaakte retourkosten terug te krijgen.